Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz aracılığıyla belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en koca kalite ve en munis bedel politikamıza mütenasip olacak şekilde üretilir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

 60dk ve 120dk kabil ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı vukuf alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve oranlı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi kucakin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bir gayrı şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı Yangın Kapısı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan fazla olmaması gerekir.

Temel kattaki dükkân ve benzeri yerlerde erkek skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına vahit çıkış ehliyetli onaylama edilir.

Sertifikasız yangın bapları da onat maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir Yangın Merdiveni Kapısı seçenek sunar.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler midein bile merak ediliyor olur.

Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir mimarida olan bu hatlar tehlikeli durumların racon göstericisidir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından yardım alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri Yangın Kapısı bilinmektedir.

Report this wiki page